Negative BKR registratieHet Bureau Krediet Registratie (BKR) in Tiel registreert nauwkeurig als je een lening afsluit. De registratie van die desbetreffende lening, waarbij het zowel om een grote- als kleine lening kan gaan, blijft vijf jaar voortbestaan. Geldverstrekkers die bij het BKR zijn aangesloten kunnen de registratiegegevens gedurende die vijf jaar inzien en dus waarnemen hoe het met de lening gesteld is.

negative bkr registratie
 

Als je met je lening in de problemen bent gekomen en daardoor een betalingsachterstand tot twee maanden of langer hebt opgelopen, dan zul je een negatieve BKR registratie krijgen. Je krijgt dan een A-codering. Als je erin weet te slagen de betalingsachterstand weg te werken, dan zal de A-codering worden omgezet naar een H-codering, waarbij de ‘H’ staat voor ‘hersteld’. Je negatieve BKR registratie blijft echter staan.

 

Geldverstrekkers – aangesloten bij het BKR – kunnen jouw negatieve BKR registratie zien. Meestal is het dan zo dat je pas na vijf jaar weer een lening kunt afsluiten, omdat je gedurende de vijf jaar dat je lening geregistreerd staat in de meeste gevallen niet meer een lening kunt aanvragen. Leningverstrekkers willen namelijk geen risico’s lopen. Bedenk namelijk dat het BKR ervoor is om verstrekkers van kredieten zekerheid en bescherming te geven. Daarnaast heeft het BKR het doel voor oog om de consument geen lening te laten afsluiten die financieel niet verantwoord is.

Er zijn uitzonderingen. Zo zijn er enkele leningverstrekkers die niet bij het BKR in Tiel zijn aangesloten. Daardoor kan je bij hen alsnog een lening afsluiten. Wel moet worden opgemerkt dat er maar weinig van zulke verstrekkers zijn, waardoor je beter kunt voorkomen om een negatieve BKR registratie op te lopen.